Kuća za odmor & Sobe

Bazen – klima uređaj – vrt – natkrivena terasa – roštilj – dječje igralište – TV SAT – maslinik – kvalitetno opremljeno i namješteno

Smještaj

Kuća za odmor i tri sobe na Stanciji Guran u Istri, Hrvatska - bazen, vrt s aromatičnim biljem i prirodni okoliš

Lokacija

Smatra se da je prije nekoliko stoljeća jedan rimski vojnik imenom Gurianum primio ovo mjesto kao dar. Kasnije je Guran dobio ime po njemu. U današnje se vrijeme na brdu južno od malog sela nalaze ruševine drevnog Gurianuma.

1900-tih godina jedan predak je kupio zgradu u Guranu, ne znajući kakav će to utjecaj imati na četvrtu generaciju obitelji zajedno s djecom i unucima. Godine 2004. obitelj je počela restaurirati zgradu vodeći računa o očuvanju njenih domaćih obilježja (kamen i drvo) i originalne ljepote istarskog krajolika u kojoj se kuća nalazi.

Guran ima značajnu povijesnu i kulturnu baštinu, njegovi ostaci pohranjeni su u vodnjanskoj palači, a u njemu se danas nalaze ostaci nekoliko crkava/bazilika. Njegovo srednjevjekovni naziv bio je Gropi ili Stari Guran, a mjesto se prvi put spominje 1908. godine kao Guranis. Gropi/Stari Guran nalaze se 100-njak metara od današnjeg naselja. Gropi imaju pačetvorinasti oblik s glatkim zidovima, tlom popločenim kamenim škrilama koje su i danas na nekim mjestima očuvane i vidljive, te zidom od sigli složenim u dizajn riblje kosti.

Od 2002.-2008. na ovom se području stalno provode istraživanja koja obuhvaćaju kasnu antiku i srednji vijek. Na iskopinama su pronađeni ostaci prapovijesne trokutaste oblikovane ručke, ostaci keramike, kuhinjskog posuđa iz srednjeg brončanog doba oko 1500.g.pr.Kr. i 2800.g.pr.Kr.

Istra

Kuća za odmor "Božac"

Kuća za odmor Božac ima tri etaže (prizemlje, prvi kat i potkrovlje). Ukupne je površine 104 m2. Kuća ima zaseban ulaz, ograđena je kamenim zidom i vrtom s aromatičnim biljem (lavanda, kadulja i ružmarin).

Prizemlje

U prizemlju ove kuće za odmor nalazi se hodnik iz kojeg se ulazi u u dnevni boravak s mini barom, TV-sat-om i kožnom kutnom garniturom za razvlačenje, te klima uređajem za grijanje i hlađenje. Iz hodnika ulazimo u kupaonicu s tušem i WC školjkom te mašinom za pranje rublja i grijalicom.

U prizemlju se još nalazi i kuhinja koju krasi kamin, a opremljena je kuhinjskim elementima, hladnjakom (s velikim prostorom za zamrzavanje), perilicom posuđa, te štednjakom (3 plina, 1 struja, pećnica na struju), mikrovalnom pećnicom, kuhalom za vodu, tosterom, fritezom te mašinom za kuhanje kave i klima uređajem koji služi samo za grijanje.

Iz kuhinje se izlazi na natkrivenu terasu (cca 20 m2) u pozadini kuće, blizu koje se nalazi velika dječja igraonica (pješčanik, ljuljačke, golovi za mali nogomet, tobogan, sprave za vježbanje), te bazen (6x4x1,30) s tušem. Okućnica u pozadini kuće veličine je cca 2500 m2.

Pogled na kuću za odmor
I. Kat

Iz prizemlja stepenice vode na prvi kat kuće na kojem se nalazi 2 spavaće sobe i još jedna kupaonica s tušem i wc-om

Soba Orange ima bračni krevet, krevet za jednu osobu i dječji krevetić, jedan veliki ormar s ogledalom i dva noćna ormarića s lampama. Soba ima pogled na dječje igralište, maslinik i bazen.

Soba Amor Soba Amor ima bračni krevet, ormar, kožni tabure za sjedenje, te dva noćna ormarića s lampama. Pogled iz ove sobe se prostire na aromatični vrt i ulaz u kuću.

Soba Attic se nalazi u potkrovlju, u koju se dolazi stepenicama iz hodnika na prvom katu. U sobi se nalaze tri kreveta za jednu osobu. Pored kreveta su ormarići i noćne lampe, te komode za odlaganje garderobe. Soba je pogodna za djecu, jer je visina stropa ograničena. Klima uređaj u potkrovlju omogućava hlađenje i grijanje. Prozori imaju pogled na dječje igralište, maslinik i bazen.

Sobe za odmor "Casa Rustica"

Objekat Casa Rustica izgrađen je u blizini već postojeće Kuće Božac, a objedinjuje seoski turizam – izletište za prihvat grupa do 30 osoba, te tri sobe za odmor s kupaonama.

U objektu se mogu organizirati razni eventi i proslave (krizme, pričesti, vjenčanja, krštenja, rođendani i dr.), grupni izleti i ostala događanja.

Sačuvana je istarska tradicijska arhitektura, s dodatkom dijelova u modernijem stilu, te se tako dobilo rustikalno zdanje koje odiše tradicijom i udovoljava suvremenim zahtjevima današnjeg gosta.

Gostima je na raspolaganju vanjski bazen, te velika dječja igraonica, ležaljke i vanjski tuš. Pored bazena nalazi se i vanjski grill.

Na prvom katu, nalaze se tri odvojene spavaće sobe.

Soba LAVANDA – dvokrevetna soba s bračnim krevetom, balkonom i kupaonom.

Soba RUŽMARIN – trokrevetna soba s jednim bračnim krevetom, krevetom za jednu osobu i kupaonom.

Soba MENDULA – dvokrevetna soba s bračnim krevetom i kupaonom s hidromasažnom kadom.

Sve sobe opremljene su sa SAT-TV, WI-FI, telefonom, sušilom za kosu, sefom.

Sobe Casa Rustica

Foto galerija - kuća za odmor i sobe

Isplanirajte odmor u prelijepom prirodnom zelenilu Istre!

Naša Stancija Guran pružit će vam nezaboravan smještaj i gastronomske užitke

Rezervirajte vaš odmor sada

Scroll to Top