Zaštita privatnosti

Pravila privatnosti

Ova polica privatnosti odnosi se isključivo na web stranicu guranis-usluge.hr u vlasništvu obrta za turizam, trgovinu i usluge Guranis (u daljnjem tekstu Guranis).

Ova web stranica može sadržati i informacije trećih osoba te poveznice na web stranice trećih strana. Guranis ne daje nikakva jamstva u pogledu točnosti ili bilo kojih drugih karakteristika takvih informacija i poveznica, te ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje stranica na koje poveznica usmjerava korisnika. Web stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete zaštite osobnih podataka te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim web stranicama.

Polica privatnosti temelji se na odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679 (General Data Protection Regulation tj. GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te korisnicima ovih web stranica pružaju informacije o načinu prikupljanja, korištenja, zaštite, ispravaka i brisanja njihovih osobnih informacija.

Što su osobni podaci

Pojam “osobni podatak” podrazumijeva svaki podatak temeljem kojeg se korisnik izravno ili neizravno može identificirati: ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa, poštanska adresa, telefonski broj, IP adresa i sl. podaci.

Prikupljanje, čuvanje i korištenje osobnih podataka

Guranis putem svoje web stranice osobne podatke (ime i prezime, e-mail adresa) prikuplja isključivo putem kontakt obrazaca objavljenih na web stranici guranis-usluge.hr. Guranis čuva i obrađuje osobne podatke korisnika koji su ispunili kontakt obrazac na web stranici guranis-usluge.hr isključivo u svrhu pružanja informacija zatraženih putem obrasca ili za rezervaciju privatnog smještaja na Stanciji Guran. Osobni podaci dostavljeni putem obrazaca ne dijele se s trećim osobama.

Slanjem upita ili neposrednim kontaktom, korisnik je suglasan da dobrovoljno stavlja na raspolaganje svoje osobne podatke. Korisnik dozvoljava da se isti koriste u cilju zaštite osobnih interesa u svim poslovima koje ugovara.

Guranis se obavezuje pružiti zaštitu osobnim podacima korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje njegovih obveza – informirati korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, dati korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Skupljanje i obrada osobnih podataka uključuje i prosljeđivanje osobnih podataka korisnika trećim osobama tj. dostavnim službama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, ukoliko je riječ o primitku upita o Guranis proizvodima nakon koje slijedi naručivanje istih, a u svrhu dostave naručenih proizvoda na adresu korisnika. Trećim osobama smatraju se sve fizičke osobe i trgovačka društva koje su neophodne za realizaciju ugovorenih poslova.

Izmjene police privatnosti

Ova polica privatnosti odnosi se isključivo na podatke prikupljene na web stranici guranis-usluge.hr.

Guranis zadržava pravo izmjene police privatnosti bez prethodne najave te nije odgovorna za bilo kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena.

Korisnici su dužni prilikom svakog korištenja web stranice provjeriti važeća pravila kako bi saznali za bilo kakve promjene u pravilima o zaštiti privatnosti. Daljnje korištenje web stranice guranis-usluge.hr od strane korisnika nakon bilo kakve promjene u polici privatnosti značit će da korisnik prihvaća izmjene.

Scroll to Top