Guranis - turizam, trgovina i usluge

  • Guranis - O nama
  • Guranis - Ruralni turizam
  • Guranis - Domaći proizvodi
  • Guranis - Organizacija vjenčanja
  • Guranis - Catering

ObiteljStancija Guran i kuća za odmor "Božac", te sobe "Casa Rustica" nalaze se u Istri, 3 km istočno od Vodnjana, na cesti prema Barbanu.

Familija Božac živi na ovom obiteljskom ruralnom gospodarstvu od 1992. godine, odnosno od kada su došli na ideju o obnavljanju starog imanja. Na ovom imanju rodila se i njegova vlasnica Sandra Božac, rođ. Cetina.

Cijela obitelj marljivo zajednički radi, uživa u dolasku svakog novog gosta i raduje se svakom novom susretu s njima. Svim namjernim gostima ili slučajnim prolaznicima, kao i svim korisnicima usluga Obrta Guranis, želimo veliku dobrodošlicu na stanciju Guran, u naše smještajne kapacitete, te seoski turizam.

Mi smo: Mladen, Sandra, Sandi, Ivana, Mateo, Erik, Ivana, Toni i Nolan.

Lokacija

Istra je najveći hrvatski poluotok smješten na sjeveru Jadranskog mora. Naziv Istra potječe od ilirskog plemena Histri, koje je živjelo u tom području. Rimljani su se naselili u istri 177 godine prije Krista. Istra je imala bogatu i burnu prošlost, nakon koje su u njoj ostali brojni spomenici i objekti. Kad dođete u Istru, obvezno trebate posjetiti Brijunsko otočje, amfiteatar u Puli, Eufrazijevu baziliku u Poreču, crkvu sv. Eufemije u Rovinju i brojne druge spomenike.

Istru krasi bogata i netaknuta priroda, to je raznolika regija u kojoj u jednom danu možete obići planine, tihi kontinetalni dio bogat zelenilom, vinogradima i maslinicima, predivnu morsku obalu s bezbroj otočića, uvala i plaža. Istra živi životom malih sela, ubrzanih gradova i mješavine kultura, jezika i naroda.

Klima Istre je veoma ugodna mediteranska klima koja svakom gostu omogućava da uživa u ljepotama i blagodatima Istre bez obzira na godišnje doba. Istrijani dobro poznaju turizam jer prvi organizirani turizam u Istri potječe iz doba Rimljana, kada je car Vespazijan u svrhu zabave sagradio amfiteatar u Puli.

Gastronomska ponuda Istre će vas u potpunosti osvojiti - kušajte lokalni pršut, maslinovo ulje, tjestenine, tartufe, meso boškarina (istarskog goveda), sviježe ulovljene ribe, školjke i rakove, nezaboravna vina, likere i rakije. Istra se ponosi svojom autohtonom kuhinjom - nećete požaliti istarsko gastronomsko iskustvo.

Vodnjan/Dignano je gradić na jugozapadu Istre koji je u prošlosti bio značajno urbano središte. Njegova povijest počela je sa starim Rimljanima koji su se naselili na području grada. U II st. prije Krista, teritorij Vodnjana dobio je na čuvanje neki Attinivs, a Vodnjan je tada bio poznat kao VICUS ATTINIANUM - smatra se da je njegov naziv Adignani, Dignano nastao upravo iz tog naziva, no lokalno stanovništvo postepeno je iz naziva Dinjano stvorilo naziv Vodnjan. Grad je u svojoj burnoj prošlosti bio pod vlašću Ostrogota (Barbara), Bizanta, Venecije, nakratko Napoleona, Austrije...

Gradska jezgra Vodnjana sačuvala je svoj srednjovjekovni izgled s vežama i uskim uličicama koje nepravilno vijugaju među kućama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, starim ulicama s još uvijek upečatljivo raspoznatljivim gotičko-venecijanskim, renesansnim i baroknim stilom, te brojnim crkvama. Bogata povijest ostavila je za sobom vrijedne zgrade i spomenike - npr. palaču obitelji Bettica, crkvu sv. Blaža čiji je zvonik najviši u Istri i u kojoj se čuvaju mumificirana tijela svetaca i relikvije, elegantnu crkvu Sv. Marije Karmelske, itd.

Stanovnici Vodnjana oduvijek se bave poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom, te turizmom, pa je grad i danas poznat po izvrsnim vinima i maslinovom ulju. Svake godine Vodnjan organizira Dane mladog maslinovog ulja, na kojima okuplja maslinare i uljare iz regije. Suvremeni Vodnjan svojim gostima nudi brojne aktivnosti: biciklizam, golf, tenis i sportsko jahanje. Tijekom ljetnih mjeseci u Vodnjanu se održavaju atraktivne svečanosti, poput Festivala lavande, Bumbarske fešte, Lerona (međunarodnog festivala folklora), itd.

Vodnjan se nalazi svega 9 km od antičke Pule, najvećeg grada u u Istri, te u blizini atraktivnih ljetnih destinacija kao što su Nacionalni park Brijuni, Peroj, Barbariga, Fažana. Gosti Vodnjana koji se zažele tipičnih ljetnih aktivnosti na moru, mogu se u tim mjestima kupati i sunčati, zabaviti ronjenjem, ribarenjem, odbojkom na pjesku,tenisom, golfom, jahanjem, biciklizmom,zabaviti u adrenalinskom parku,te drugim vodenim i obalnim sportovima i aktivnostima. Istarska obala poznata je po svojoj ljepoti i netaknutoj prirodi pa svaki gost može pronaći plažu i zabavu po svom ukusu.

Priznanje - 2017.
Guranis on Booking.com
Priznanje - 2016.

Čišćenje i održavanje objekata, popravci i ugradnje

Kroz naše uslužne djelatnosti nudimo vam i čišćenje villa, kuća i apartmana za odmor, hotela, kampova, bazena, održavanje okućnica, ograda, košnju trave, kao i razne majstorske popravke. Nudimo vam i ugradnju PVC i ALU stolarije te staklenih ograda.

Preuzmite letak o novim uslugama >>

Kontakt

ST Guran 21 Vodnjan 52215 Hrvatska
Telefon/fax: +385 (0)52 511 039
Mobitel: +385 (0)91 788 1390 (Sandra) - +385 (0)91 535 3551 (Mladen)
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli. - Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Stancija Guran on Google Maps >>

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.